Knowhere, Bangsar

Asalnya aku dah tulis semua benda in english, pastu otak aku macam blank. Jadinya post kali ni masih lagi dalam bahasa melayu walaupun kita review tempat di Bangsar gittew.

Straight to the point, my favourite combo at Knowhere Bangsar is their Smoked Canard & Plum and Ulam Pesto. Sedap gila woi gabungan dua ni. Dua benda ni kena order berasingan. Duck tu ada dalam menu Tapas.

Lepas tu kitorang try juga pizza dia. Kat sini boleh order dua flavour for one pizza. Antara mutton curry and seafood malaya, I lebih suka mutton curry sebab rasa dia lebih strong. Seafood malaya tu agak mild walaupun dia sambal. Maybe sebab diorang nak cater untuk mat salleh kot. Lagi satu, pizza kat sini memang italian style tau, roti dia nipis. Kalau kau jenis suka pizza hut, you wont like it (kot) Tapi I memang jenis suka pizza style macam ni, so it’s a big YES for me.

Kat tengah tu pulak ialah Nyonya style barramundi. Rasa dia serious macam makan siakap 3 rasa! Kalau ikutkan hati, nak je suruh dia bungkus supaya boleh makan dengan nasi dan telur dadar. Nasib masih behave!

Crispy chicken burger dia pun not bad. Besar gila pulak tu. Jenuh nak menghabiskan.

Air pulak kitorang order Icey Nangka and air pink yang I tak ingat nama. Please. Order. Icey. Nangka. Diorang. So good! Speaking of air, dekat sini ada serve alcohol. Tapi kitchen dia free from any sort of alcohol! Kiranya alcohol dia ada dekat area bar sahaja. Here is also pork free.

Das all from me. Bye.

Leten, Mitsui

Tiba awkward tulis food review dekat blog, or website. Aku sampai kesudah tak tahu adakah ini website ataupun blog!!!

Last year I ada pergi Leten, dekat Mitsui sebab teringin nak makan xiao long bao. Tempat ni halal, kalau tak percaya tengok ada kakak bertudung kat belakang tu. Disebabkan throwback ni terlalu lama, I akan review benda yang I ingat je.

Came here for the xiao long bao, tapi for some reason the salmon skin yang stuck in my head. Yang lain tu tak berapa ingat sangat. Mungkin sedap kot sebab I dont remember being angry at this restaurant.

Mesti korang macam, syaitannya perempuan ni, baik tak payah review.

Masih nak review sebab sumpah salted egg salmon skin dia sedap gila! Paling penting, dia punya chocolate xiao long bao sedap hanat.

Rasanya RM16 ringgit macam tu but its so worth it sebab sedap gila. Chocolate dia pun tak rasa macam murah.

I memang xiao long bao lover, kalau korang tahu mana yang best nanti bagitau k.

This is a shitty post

I created this website last month. Or is this a blog? I honestly don’t know. What I do know is I have been avoiding working on it because it was so difficult! I am officially a makcik who is hopeless when it comes to IT.

Took me hours just to figure out the interface of this thang.

Then things go downhill from there. I started thinking, is this a mistake? Do I really want to work on a blog/website when I already have my twitter and instagram going on. What kind of content do I want to do? Nak tulis melayu ke english, ada ke lagi orang nak baca blog, did I just waste my money doing this?

My head became so loud…and heavy.

Mengejar kesempurnaan melumpuhkan aku.

(Arlina bila dia okay,2020)

I was so caught up in the technicalities of building a website, I forgot to just be myself. So, sempena 1 February 2020, I nak cakap gi mampos semua, kita belasah je, let’s do this.